Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP)

“Het probleem is niet het probleem. Het probleem is je houding tegenover het probleem!”

Lees verder

Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP)

Met NLP ga je aan de slag met je zintuigen, gedachten en gevoelens met als doel je bewust te worden van die invloeden. Daarbij gaat het er niet om wát je je herinnert, maar om de werking van je geheugen. En wat het effect van die herinnering, gebeurtenis of opmerking is op je dagelijks handelen. Door NLP leer je die ervaringen en gebeurtenissen op een andere manier te bekijken. Daardoor ga je er ook anders mee om en krijg je een structurele andere kijk op dingen. Je gaat anders luisteren en communiceren en de gevolgen daarvan zijn positief en direct merkbaar.

 

Lees verder

Subjectieve ervaring

Een andere vaak gebruikt uitgangspunt is dat NLP de subjectieve ervaring bestudeert. Iedereen ervaart de wereld op zijn of haar manier. Dit merk je dan ook snel in discussies waar mensen naar hetzelfde fenomeen kijken en toch iets anders zien. Iedereen heeft een eigen unieke subjectieve ervaring van de wereld en maakt beslissingen op basis van dit unieke model.

 

Contact opnemen

Je richten op oplossingen

NLP richt zich niet op problemen maar op oplossingen. Door NLP bereik je in korte termijn een balans in jezelf. Hierdoor ben je in staat om het beste uit jezelf en de ander te halen en daardoor op een andere manier met jezelf en anderen om te gaan. Vanuit de technieken die NLP biedt kies je je eigen middelen om dat doel te bereiken. NLP is daarom uiterst geschikt als hulpmiddel om zelf aan de slag te gaan en snel en merkbaar resultaat te halen.

gratis kennismakingsgesprek

Je bereikt en leert

01

Op persoonlijk en/of professioneel vlak dingen te veranderen

02

Orde op zaken te stellen

03

hoe je gemakkelijk een sfeer van vertrouwen en betrokkenheid opbouwt en doelgericht met anderen omgaat en werkt.

04

Taalpatronen te gebruiken waardoor je nauwkeurig informatie krijgt

05

Non-verbaal gedrag te observeren waardoor je inzicht krijgt in het denken van de ander en ziet hoe hij de boodschap verwerkt

06

Omgaan en oplossen van conflicten in jezelf en die tussen anderen

07

Hoe je in balans kunt leven